Технології, Як це виглядає?

Встановлення електрокарніза для штор: важливі зауваження.

електрокарніз

Сьогодні електрокарниз для штор вже не викликає такого подиву, як 5-10 років тому, коли автоматизовані портьєри були доступні лише в елітних апартаментах та престижних офісах. В даний час цей продукт став доступним за ціною для більшості людей, і на ринку з'явилося безліч виробників двигунів, що пропонують різноманітні варіанти керування.

Останнім часом електрокарнизи все частіше трапляються у запитах на встановлення в натяжних стелях.

В основному покупці автоматичних штор довіряють установку карнизів, підключення та налаштування двигунам спеціалістам фірм, де вони купують вироби. Це відбувається у процесі ремонту. Однак деякі клієнти, використовуючи інструкції виробників, монтують електрокарниз самостійно. І в тому, і в іншому випадку стане в нагоді нижчеописана корисна інформація, яку необхідно враховувати при підготовці монтажних робіт.

Перед початком монтажу електрокарнизів потрібно насамперед пам'ятати, що на них висітимуть штори. А штори бувають різні ... Легка тюль і вуаль практично невагома. Для установки профілів, на яких висітимуть такі тканини, не пред'являються підвищені вимоги до кріпильних поверхонь та матеріалів. А ось щільні портьєри, особливо зі світлонепроникною підкладкою або оксамитові тканини, можуть бути досить важкими. Також треба врахувати, що повісити штори можуть і у мокрому стані, а це додаткова вага. Також за штори можуть смикати діти або по них може підніматися ваш улюблений кіт.

lazy STELI.UA

Перед тим, як закріпити карниз для штор, врахуйте:

  • Матеріал, у який встановлюється електрокарниз, має бути міцним. Жодних проблем не буде з кріпленням у бетон, дерево чи метал. Якщо монтаж потрібно зробити на гіпсокартон або натяжну стелю, перевірте – за ним повинно бути встановлено надійне зміцнення, т.зв. "заставні".
  • Кріплення (дюбелі, шурупи тощо) рекомендується використовувати з урахуванням типу настановної поверхні. Ненадійне кріплення, особливо для важких штор, може призвести до падіння всієї конструкції через деякий час після початку експлуатації.

Найчастіше установка електрокарнизів здійснюється в стелю або на стіну в безпосередній близькості від вікна. Стельове кріплення є для шторного профілю основним, і зазвичай йде в комплекті до карниза. Стінові кронштейни можуть не поставлятися виробником без попереднього замовлення, оскільки вони бувають різної довжини, необхідний підбір цих деталей. Для кріплення на стіну електрокарнизів, на яких висітимуть важкі тканини, ми рекомендуємо підбирати спеціальні види кронштейнів – т.зв. "посилені". Звичайні Г-подібні кронштейни, швидше за все, не будуть витримувати вагу важких портьєрів і прогинатися під їхньою вагою. Посилені деталі мають спеціальну форму та виготовлені з міцнішого металу підвищеної товщини.

Досить часто клієнти замовляють на одне вікно одразу 2 електрокарнизи, які потрібно буде повісити паралельно: на одному профілі має висіти тюльова, а на іншому щільна штора. При кріпленні пам'ятайте, що рекомендується розміщувати їх на відстані не менше ніж 5-6 см один від одного. Справа в тому, що тканини для штор, як правило, шиються з урахуванням складок, які надають їм елегантного вигляду. Складки у висівених поруч полотнах зменшують відстань між шторами. У випадку, якщо відстань між карнизами буде меншою за рекомендовану, при русі одна тканина стикатиметься з іншою і тягтиме її за собою, що не дуже гарно виглядатиме.

Моторы для электрокарниза бывают разные. Могут отличаться мощностью, скоростью передвижения штор, шумностью и конечно надёжностью.

lazy STELI.UA

Є ще один нюанс, який варто враховувати під час планування кріплення карнизів. Нерідко у площині біля вікна, де імовірно висітимуть штори, розміщуються й інші елементи інтер'єру, наприклад, опалювальні батареї, підвіконня, елементи меблів тощо. Все це при неправильному плануванні стосуватиметься штор і заважатиме їхньому руху. Розсувні електрокарнизи влаштовані таким чином, що будь-яка істотна перешкода на шляху руху полотна мотор сприймає як кінцеве положення, і може в такому зупиняти рух і змінювати діапазон переміщення тканини. Закріплюючи карнизи, пам'ятайте, що ніяких серйозних перешкод у площині зсуву штори бути не повинно.

У натяжних стелях електрокарниз може бути встановлений як у ніші, так і накладним способом.

lazy STELI.UA

Якщо електрокарниз вимагає підключення та управління електрокабелями, ці дроти повинні бути попередньо виведені до місця, де буде розташовуватися двигун. Зазвичай електрокарниз дозволяє кріпити двигун як ліворуч, так і праворуч. При встановленні двох карнизів для тюлі та щільних портьєрів на кожен мотор необхідно підвести окремі кабелі, т.к. вони переміщатимуться різними двигунами.

Підключення та налаштування автоматичних карнизів для штор ми рекомендуємо довірити професіоналам, вони знають особливості налаштування різних приводів, мають великий досвід подібних робіт, тому зроблять це швидко та якісно.

При покупці електрокарніза врахуйте, що в залежності від комплектації може підтримуватись наступна автоматизація:

  • Клавіша.
  • Пульт.
  • Ручне (треба потягнути штору у напрямку передбачуваного руху).
  • Смартфон.
  • Голосове.

Бездротове керування може підтримувати різні частоти та протоколи:

  • Wi-Fi.
  • Bluetooth.
  • ZigBee.
lazy STELI.UA

Головне при покупці - обов'язково поцікавтеся наявністю гарантії та можливості придбати мотор окремо або зробити його ремонт.

Зручності та комфорту Вам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *